پربازدیدترین مقالات

چه درمان‌ها و داروهایی برای آلزایمر وجود دارد؟

چه درمان‌ها و داروهایی برای آلزایمر وجود دارد؟

آلزایمر یک بیماری مزمن تخریب کننده سلول‌های عصبی است که بر مغز تاثیر می‌گذارد به صورت پیشرونده توانایی‌های ذهنی بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. متاسفانه آلزایمر تا الان هیچ درمان مشخص و کاملی ندارد. با این حال، برای کنترل، کاهش شدت علائم آلزایمر و بهبود کیفیت زندگی بیماران، چندین نوع درمان و دارو در دسترس است. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی درمان‌های حال حاضر برای آلزایمر بپردازیم و شما را با آنها آشنا کنیم.

داروهای آلزایمر در مرحله ابتدایی تا متوسط

درمان‌های دارویی در آلزایمر می‌توانند علائم آلزایمر را برای مدتی کاهش دهند و آرامش و استقلال را برای افراد مبتلا به این بیماری فراهم کند. یرای علائم خفیف تا متوسط آلزایمر سه دارو با نام‌های گالانتامین (Galantamine)، ریواستیگمین (Rivastigmine) و دونپزیل (Donepezil) موجود هستند. این داروها مهار کننده‌های کولین‌استراز هستند و می‌تواند در کاهش یا کنترل برخی علائم شناختی و رفتاری بیماران مبتلا به آلزایمر کمک‌ کننده باشند.

داروهای آلزایمر در مرحله متوسط ​​تا شدید

برای کنترل بیماری آلزایمر متوسط ​​تا شدید دارویی با نام ممانتین (Memantine)، که یک آنتاگونیست NMDA است، تجویز می‌شود. اثر اصلی این دارو کاهش علائم بوده و به برخی از افراد کمک می‌کند تا فعالیت‌های روزانه را برای مدتی به‌صورت مستقل انجام دهند. با مصرف این دارو فردی که در مراحل متوسط تا پیشرفته این بیماری است می‌تواند به طور مثال توانایی خود برای استفاده مستقل از حمام را تا چند ماه دیگر حفظ کند.

داروهای ضد اضطراب

افراد مبتلا به آلزایمر، معمولاً با مشکلاتی در حافظه و تمرکز مواجه هستند و این مشکلات می‌توانند باعث بروز اضطراب و استرس شوند. درمان اضطراب با داروهایی مانند دیازپام و لورازپام ممکن است بهبودی در شرایط اضطرابی فرد را به همراه داشته باشد.

درمان‌های شناختی رفتاری

بیماران آلزایمر، ممکن است با مشکلات رفتاری روبرو شوند که باعث بروز مشکلات بین شخصیتی و ارتباطات اجتماعی آن‌ها می‌شود. برای درمان این مشکلات، درمان‌هایی مانند رفتار درمانی، مشاوره خانواده و موسیقی‌درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این درمان‌ها به شیوه‌های مختلفی از جمله تقویت مهارت‌های ارتباطی، افزایش تمرکز و توجه، تحریک حافظه و استفاده از موسیقی به عنوان درمانی پیشگیرانه، اجرا می‌شوند.

رژیم درمانی در آلزایمر

مصرف یک رژیم غذایی سالم و متنوع باعث بهبود عملکرد مغز و کاهش اثرات علائم بیماری آلزایمر می‌شود. مصرف میوه، سبزیجات و ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون، بهترین گزینه برای کاهش علائم و حتی پیشگیری از آلزایمر است.

فعالیت‌های فیزیکی

فعالیت‌های فیزیکی نظیر پیاده‌روی، شنا، دویدن و تمرینات مقاومتی می‌توانند بهبودی در شرایط بیماری آلزایمر را به همراه داشته باشند. این فعالیت‌ها باعث تحریک فعالیت مغز و کاهش خطر بروز بیماری آلزایمر می‌شوند. همچنین فعالیت‌های تکمیلی مانند ماساژ، یوگا و روش‌های تنفسی ممکن است بهبودی در شرایط آلزایمر به همراه داشته باشند. این روش‌ها به عنوان درمان‌های پیشگیرانه به کاهش استرس و افزایش آرامش فرد کمک می‌کنند.

استفاده از فناوری

استفاده از فناوری‌ مانند کار با موبایل، تلبت و کامپیوتر می‌تواند تاثیرگذار باشد. بازی‌های رایانه‌ای و برنامه‌های آموزشی نیز می‌تواند بهبودی در شرایط آلزایمر به همراه داشته باشد. این فناوری‌ها باعث تحریک فعالیت مغزی فرد و افزایش تمرکز و توجه او می‌ش

درمان بیماری‌های مرتبط

در برخی موارد، بیماری‌های مرتبط مانند افسردگی، اضطراب و بیماری پارکینسون نیز می‌توانند باعث شروع بیماری آلزایمر شوند. در این موارد، درمان بیماری‌های مرتبط باعث بهبودی شرایط بیماری آلزایمر نیز می‌شود.

فعالیت‌های اجتماعی

فعالیت‌های اجتماعی مانند شرکت در کلاس‌های آموزشی، دیدار با دوستان و خانواده، شرکت در گروه‌های ورزشی و فرهنگی، کمک به جامعه و غیره می‌تواند به حفظ سلامتی مغز کمک کند. این فعالیت‌ها می‌توانند استرس و اضطراب را کاهش دهند و به افزایش روابط اجتماعی کمک کنند.

تشخیص به موقع آلزایمر از پیشرفت سریع آلزایمر جلوگیری می‌کند.

انجام تست تشخیص آلزایمر را جدی بگیرید.

در نهایت، باید یادآور شد که پیشگیری از بیماری آلزایمر بهتر از درمان آلزایمر است. با توجه به این که بسیاری از علل بیماری آلزایمر قابل پیشگیری هستند، مثل فعالیت بدنی، تغذیه سالم، اجتناب از مواد مضر و انجام فعالیت‌های شناختی، توصیه می‌شود که این عوامل در زندگی روزمره توسط افراد پیگیری شوند. در صورت بروز علائم شبه آلزایمر، تشخیص سریع و درمان مناسب بهبود پیش‌آگهی‌ها را میسر خواهد کرد و می‌تواند در برخی موارد، کمک کننده در بهبود کیفیت زندگی بیمار و خانواده او باشد.

مرکز تخصصی آلزایمر در تهران

اگر می‌خواهید تست آلزایمر دهید و یا قصد دارید عزیز مبتلا به آلزایمر خود را در یک مرکز تخصصی آلزایمر در تهران نگهداری کتید، مرکز سالمندان زنبق سفید واقع در شمال تهران منطقه فرمانیه بهترین انتخاب شماست. چرا که این مرکز به طور تخصصی و ویژه از سالمندان آلزایمری نگهداری و پرستاری می‌کند و تمام خدمات پزشکی، پرستاری، کاردرمانی، فیزیوتراپی و… را برای این افراد ارائه می‌دهد. پرنسل و کادر پزشکی مرکز زنبق سفید تجربه کافی و آموزش‌های لازم در خصوص ارتباط با افراد آلزایمری را دارند.

در صورت تمایل با شماره تلفن 02122204194 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوروز امسال در کنار هم

اقامت موقت

استفاده از خدمات مرکز به صورت روزانه یا ساعتی

سرای سالمندان زنبق سفید

سرای سالمندان زنبق سفید با ایجاد فضایی امن، شاد و مطمئن قصد دارد تا نوروز را برای شما و سالمندان عزیزتان خاطرانگیزتر از هر سال کند.

شما می‌توانید بدون دغدغه و با آرامش خاطر، سالمند دلبندتان را به تیم متخصص و حرفه‌ای ما بسپارید و هر دو از نوروز لذت ببرید.

با توجه به محدود بودن تعداد اتاق‌های مرکز، لطفا جهت رزرو اقدام نمایید.