پربازدیدترین مقالات

تنهایی ریسک ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد

طبق مطالعه‌ای که اخیرا در مجله جراحی مغز و اعصاب و روانپزشکی منتشر شده است نشان می‌دهد، افرادی که احساس تنهایی می‌کنند به طور قابل توجهی بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند.

این مطالعه که به سرپرستی Tjalling Jan Holwerda از مرکز پزشکی دانشگاه VU در آمستردام انجام شد، نشان داد شرکت‌کنندگانی که احساس تنهایی می‌کنند، مهم نیست که دوستان و خانواده‌شان چقدر در اطرافشان هستند، نسبت به افرادی که احساس تنهایی نمی‌کنند، بیشتر در معرض آلزایمر قرار دارند. این تیم تقریبا روی 2200 سالمند ساکن آمستردام، در سنین 65 تا 86 سال تمرکز کرد. محققان در طول سه سال دو بار از آنان دیدن کردند. حدود نیمی از آنها تنها زندگی می‌کردند و 20 درصد از آنها احساس تنهایی می‌کردند، حتی اگر متاهل یا با خانواده زندگی می‌کردند.

محققان تاکید می‌کنند که در حال حاضر نمی‌توان نتیجه‌گیری محکمی از این تحقیق داشت، چرا که مشکلات شناختی می‌تواند باعث کناره‌گیری افراد شود، بنابراین آنها را در معرض خطر بیشتری برای آلزایمر قرار می‌دهد، بنابراین آنها هنوز در رابطه با تنهایی و آلزایمر مطمئن نیستند.

بهترین راهکار برای پیشگیری از آلزایمر انجام تست تشخیص و غربالگری آلزایمر است.

رابطه انزوای اجتماعی و آلزایمر

به گفته محققین، افرادی که گوشه‌گیر و منزوی هستند نسبت به سایر افراد قدرت درک و حافظه ضعیف‌تری هم دارند. همچنین در برخی از قسمت‌های مغز آن‌ها مانند لوب گیجگاهی که مسئول پردازش صداست و لوب پیشانی که توجه، برنامه‌ریزی و وظایف شناختی پیچیده راه بر عهده دارد و هیپوکامپ حجم کمتری از ماده خاکستری دیده می‌شود.

هیپوکامپ ناحیه‌ای مهم از مغز انسان‌ها است که در یادگیری و حافظه نقش مهمی دارد و معمولا در شکل‌گیری آلزایمر یکی از اولین بخش‌هایی است دچار اختلال می‌شود.

به طور کلی مغز انسان‌ها تمایل به تعاملات اجتماعی دارد و حضور در اجتماع، می‌تواند منجر به بهبود و افزایش رضایت از زندگی شود.

تنها ماندن در دوران میانسالی

تنها ماندن مداوم در دوران میانسالی (سنین 45 تا 64 سال) باعث می‌شود افراد در سنین بالاتر به آلزایمر مبتلا شوند. با این حال، به نظر می‌رسد افرادی که از تنهایی بیرون می‌یایند، در مقایسه با افرادی که هرگز احساس تنهایی نکرده اند، کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند.

تنهایی یک احساس ذهنی است که از ناهماهنگی بین روابط اجتماعی مطلوب و واقعی ناشی می‌شود. اگرچه تنهایی به خودی خود وضعیت یک بیماری نیست، اما با طیفی از پیامدهای منفی سلامتی، از جمله اختلالات خواب، علائم افسردگی، اختلالات شناختی و سکته همراه است. با این حال، احساس تنهایی ممکن است در مقطعی از زندگی برای هر کسی اتفاق بیفتد، به خصوص در شرایط شدید و سریع حل نشده مانند قرنطینه‌های کووید-19. با این حال، آثار آن برای افراد در مدت زمان مشخص متفاوت. بنابراین، ممکن است افرادی که از تنهایی بهبود می‌یابند، عواقب طولانی مدت متفاوتی را برای سلامتی خود نسبت به افرادی که سال‌ها تنها هستند، تجربه کنند.

دیگر خطرات تنهایی در سالمندی

اگرچه اندازه گیری دقیق آن دشوار است، اما شواهد قوی وجود دارد که نشان می‌دهد بسیاری از بزرگسالان 50 ساله و بالاتر از نظر اجتماعی منزوی یا تنها هستند به گونه‌ای که سلامت آنها را به خطر می‌اندازد. مطالعات اخیر نشان داد که:

  • تنهایی به طور قابل توجهی خطر مرگ زودرس افراد را به هر دلیلی افزایش می‌دهد، خطری که ممکن است با سیگار کشیدن، چاقی و عدم تحرک فیزیکی رقابت کند.
  • تنهایی حدود 50 درصد خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد.
  • روابط اجتماعی ضعیف (که با انزوای اجتماعی یا تنهایی مشخص می‌شود) باعث افزایش 32 درصدی خطر سکته می‌شود.
  • تنهایی با نرخ بالا باعث افسردگی، اضطراب و خودکشی می‌شود.

راهکارهایی برای رهایی از تنهایی سالمندان

برای سالمندانی که احساس تنهایی می‌کنند، راهکارها و ایده‌های مختلفی وجود دارد که باعث می‌شوند احساس انزوا و تنهایی‌شان به مرور زمان کاهش یابند. به برخی از این فعالیت‌ها اشاره می‌کنیم:

  • برقراری ارتباط با دوستان و خانواده به صورت حضوری یا اپلیکیشن‌های ارتباطی مثل واتس‌اپ، تلگرام و غیره…
  • انجام فعالیت‌های داوطلبانه مثل شرکت در برنامه‌های سرای محله یا برنامه‌های مذهبی و…
  • فراهم کردن یک سگرمی جدید مثل نواختن موسیقی، باغبانی یا یک حرفه جدید.
  • قدم زدن و تعامل با افراد جدید، همسایه‌ها و یا در پارک‌ها و مکان‌های عمومی
  • داشتن یک حیوان خانگی در صورت علاقه و تمایل به حیوانات
  • تقویت شنوایی که تاثیر بسیاری بر ارتباطات اجتماعی سالمندان دارد

خانه سالمندان راهکاری برای گذر از تنهایی

وقتی اسم خانه سالمندان می‌آید متاسفانه خیلی از افراد جامعه نسبت به آن اخساس خوبی ندارد و فکر می‌کنند خانه سالمندان فقط برای سالمندان بدون سرپناه و رها شده است، در صورتی که خانه سالمندان محل بسیار مناسبی برای تمامی افراد مسنی است که می‌خواهند درکنار هم سن و سال‌های خود زندگی کنند و با آن‌های معاشرت کنند و لحظات خوبی را تجربه کنند.

یک خانه سالمندان خوب در تهران می‌تواند به بهترین شکل ممکن از سالمندتان مراقبت و پرستاری کند و با برنامه‌های مختلف تفریحی روزهای خوشی را برای عزیزانتان به وجود آورد.

خانه سالمندان زنبق سفید در منطقه شمال تهران و محدوده فرمانیه به عنوان یک مرکز تخصصی نگهداری و پرستاری خصوصی و شبانه‌روزی، آماده پذیرش سالمندان عزیز شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوروز امسال در کنار هم

اقامت موقت

استفاده از خدمات مرکز به صورت روزانه یا ساعتی

سرای سالمندان زنبق سفید

سرای سالمندان زنبق سفید با ایجاد فضایی امن، شاد و مطمئن قصد دارد تا نوروز را برای شما و سالمندان عزیزتان خاطرانگیزتر از هر سال کند.

شما می‌توانید بدون دغدغه و با آرامش خاطر، سالمند دلبندتان را به تیم متخصص و حرفه‌ای ما بسپارید و هر دو از نوروز لذت ببرید.

با توجه به محدود بودن تعداد اتاق‌های مرکز، لطفا جهت رزرو اقدام نمایید.