پربازدیدترین مقالات

چطور از زمین خوردن سالمندان جلوگیری کنیم؟

زمین خوردن یکی از شایع‌ترین اتفاقاتی است که برای سالمندان رخ می‌دهد. طبق آمار و اطلاعات بدست آماده از هر سه فرد بالای 65 سال یک نفر زمین خوردن را تجربه می‌کند و متاسفانه از هر ده زمین خوردن، یک مورد منجر به آسیب جدی می‌شود. بسیاری از ما در دوستان و خانواده تجربه زمین خوردن سالمندان و آسیب دیدن آن‌ها را دیده‌ایم و می‌دانیم که این اتفاق می‌تواند زندگی آن‌ها را تغییر دهد.

شایع‌ترین آسیب‌هایی که بر اثر زمین خوردن سالمندان رخ می‌دهد، شکستگی و در برخی موارد آسیب‌های مغزی است. علاوه بر آن زمین خوردن باعث از دست رفتن اعتماد به نفس سالمند می‌شود که می‌تواند محدودیت‌هایی برای فعالیت‌‌های روزمره ایجاد کند و همین عامل کیفیت زندگی‌شان را پایین آورد.

خبر خوب این است که با فراهم نمودن یکسری شرایط می‌توان تا 30 درصد از زمین خوردن در میان افراد مسن را جلوگیری کرد.

ورزش بیشترین تاثر را برای جلوگیری از زمین خوردن دارد

انجام فعالیت ورزشی خصوصا ورزش‌هایی که با هدف بهبود تعادل و قدرت پاها انجام می‌شود، موثرترین راه در پیشگیری از زمین خوردن است. این بدین معناست که تمرین در حالت ایستاده (نه در حالت نشسته)، با قرار دادن پاها نزدیک به هم یا در حالت ایستادن روی یک پا (در صورت امکان انجام این کار) و در حین انجام حرکات کنترل شده بالاتنه (حرکات تکیه دادن و رسیدن به بدن) انجام می شود.

تمرینات تعادلی همراه با تمرینات قدرتی برای همه گروه‌های سنی از اصلی‌ترین و موثرترین ورزش‌ها است.

این تمرینات باید متناسب با توانایی‌های فردی باشد. افراد میانسال با عملکرد بدنی خوب می‌توانند از تمرینات سخت‌تری بهره‌مند شوند. (مانند تمرینات بدنسازی در باشگاه)

اما تمریناتی که برای افراد با عملکرد فیزیکی ضعیف‌تر هم از همان اصول پیروی می‌کند اما باید برای ایمنی و اثربخشی اصلاح شوند. این تمرینات شامل فعالیت‌های روزمره مانند بلند شدن از حالت نشسته بدون استفاده از دست، بالا و پایین رفتن از پله‌ها، راه رفتن در یک خط، قدم زدن از روی موانع یا حفظ تعادل روی یک پا و…

برای تأثیرات ماندگار، مهم است که این نوع تمرینات به طور مستمر انجام شود. سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که این تمرینات را دو تا سه بار در هفته به عنوان بخشی از 150 تا 300 دقیقه فعالیت متوسط در هفته برای بهبود سلامتی‌تان انجام دهید.

این نکته هم در نظر بگیریم که همه از ورزش کردن لذت نمی‌برند، به این معنی که برخی افراد برای اولویت بندی آن تلاش می‌کنند. این نکته بسیار مهمی است که بدانید هیچوقت برای شروع ورزش زود نیست. ورزش در هر سنی مزایایی برای افراد دارد. پس برای شروع ورزش خیلی دست دست نکنید هر چه زودتر بهتر است شروع به تقویت قدرت و تعادل خود کنید، تا در سنین بالاتر وضعیت جسمانی بهتری داشته باشید.

شروع آرام و سبک بهترین راه‌حل برای شروع است و کم کم حجم و شدت فعالیت ورزشی را افزایش می‌دهید که قطعا برای شما لذت بخش خواهد بود. اگر در شروع فعالیت ورزشی نمی‌توانید انرژی لازم را به کار بگیرید مهم نیست، هر مقداری که باشد بهتر از هیچ است.

اگر دوست دارید در یک ورزش گروهی شرکت کنید، پیشنهاد می‌کنیم در نزدیکی محل زندگی‌تان برنامه‌های محلی که معمولا در پارک‌ها انجام می‌شود را پیدا کنید و از یک دوست‌تان برای حمایت بیشتر و ارتباط اجتماعی دعوت کنید. البته در حال حاضر با شیوع مجدد ویروس کرونا می‌توانید در کلاس‌های آنلاین نیز شرکت کنید.

اگر مطمئن نیستید تمرینات را از کجا شروع کنید، بهترین کار این است که برای انتخاب تمرینات مناسب و هماهنگ با توانایی‌ها و شرایط سلامتی‌تان، از یک متخصص کمک بگیرید. با پزشک عمومی، فیزیولوژیست محلی یا فیزیولوژیست ورزشی خود صحبت کنید.

چه کارهای دیگری برای جلوگیری از زمین خوردن می‌توانیم انجام دهیم؟

علاوه بر تمرینات ورزش که برای بهبود تعادل و افزیش قدرت بدنی‌تان انجام می‌دهید، اقدامات دیگری هم می‌توان برای کاهش خطر زمین خوردن انجام داد، به طور مثال:

  • اگر فکر می‌کنید داروهایی که مصرف می‌کنید شما را دچار گیجی می‌کند، بهتر است با با پزشک خود صحبت کند.
  • در صورت داشتن پا درد و کمر درد بهتر است با مراجعه به متخصص برای درمان اقدام کنید.
  • به حداکثر رساندن ایمنی محیط خانه با نصب روشنایی کافی و ریل های نگهدارنده.
  • اطمینان از ریخته نشدن و پاشش مایعات در مسیرهای پیاده روی.

با افزایش سن، امکان زمین خوردن افراد بیشتر می‌شود. بهترین کاری که می‌توانیم برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی زمین خوردن داشته باشیم، این است که شرایطی را محیا کنیم تا این احتمال به حداقل برسد.

همانطور که گفته شده، با ورزش و تمرینات پیوسته می‌تونیم آمادگی جسمانی خود رو افزایش دهیم و با افزایش آگاهی و ایمنی محیط اطرفمون از زمین خوردن جلوگیری کنیم و یا حداقل از شدت صدمات آن بکاهیم.

خانه سالمندان زنبق سفید، به عنوان یکی از مجهزترین مراکز توانبخشی و مراقبتی سالمندان با بهرمندی از پزشکان، مراقبین و متخصصان حوزه سالمندان، آماده پذیریش سالمندان شما می‌باشد. سالمندان با هر وضعیتی می‌تواند در مرکز سالمندان زنبق سفید در بهترین شرایط نگهداری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوروز امسال در کنار هم

اقامت موقت

استفاده از خدمات مرکز به صورت روزانه یا ساعتی

سرای سالمندان زنبق سفید

سرای سالمندان زنبق سفید با ایجاد فضایی امن، شاد و مطمئن قصد دارد تا نوروز را برای شما و سالمندان عزیزتان خاطرانگیزتر از هر سال کند.

شما می‌توانید بدون دغدغه و با آرامش خاطر، سالمند دلبندتان را به تیم متخصص و حرفه‌ای ما بسپارید و هر دو از نوروز لذت ببرید.

با توجه به محدود بودن تعداد اتاق‌های مرکز، لطفا جهت رزرو اقدام نمایید.